1 Mei: Escalante

Zondag 1 Mei: Page – Smoky Mountain Road

Vanmorgen eerst “huishoudelijke” klussen, zoals de was en boodschappen doen. Auto inpakken want we gaan de Smoky Mountain Road rijden. Rugzakken, krat, koelbox mee......stik waar is mijn zonnebril, Onno zit al te wachten in de auto. Ik kan mijn bril niet vinden, zoeken in de auto.....even later roept Onno half lachend je hebt hem op je hoofd. Liggen allebei in een deuk.
Even nog iets over de zonnebril, ik draag er 1 met bruin glas en Onno met grijs glas, dat geeft regelmatig verschillende omschrijvingen van de kleuren. Die van mij, bruin glas dus, geeft warme/gelige tinten, is rustiger aan de ogen. Onno zijn bril, grijs glas, geeft koele blauwe tinten, hij draagt hem graag, ik vind hem te fel.
Zo weer terug naar onze trip van vandaag. Eerst naar het Visitor Centre in Big Water voor advies voor onze tocht en die van morgen, Cottonwood Canyon Road en Yellow Rock. Duidelijke uitleg met diverse kaartjes en geen kosten aan verbonden. Bij de uitgang staat een glazen box waat je eventueel geld in kunt stoppen.
Het eerste stuk van de tocht hebben we 2009 al gereden toen we Alstrom Point bezochten. Maar opnieuw zijn we lyrisch over het landschap waar we doorheen rijden. De Nipple Bench Badlands, veel grijs en geel tinten, we rijden gewoon door!!!
We passeren de afslag naar Alstrom Point en rijden richting de Kelly Grade. Wanneer de weg “echt” begint te stijgen is de 4x4 een uitkomst. Het eerste stuk is steil, later wordt het beter, na 4 mijl bereiken we de top, 1400 foot = 427 mtr.
We zijn niet eens de enige. Er staan 3 jeeps en 3 echtparen die staan te genieten van het uitzicht. Een van de mannen komt gelijk op ons aflopen, hij was zeer verbaast ons hier aan te treffen. Zij waren vanmorgen vanuit Escalante vertrokken en hadden onderweg Coal Seam Fires bezocht. We moesten onze neus maar achterna rijden en dan konden we daar onze hotdogs bakken voor de lunch.
Nadat we eerst van het prachtige uitzicht hebben genoten, Lake Powell, de “pijpen”van Page maar ook in de verre verte bergen met sneeuw, zien we liggen. In de auto een “bakkie”gemaakt. We rijden verder, het landschap is minder indrukwekkend, schijnt zo te blijven tot aan Escalante.
Bij de afslag 332, besluiten we toch even te kijken bij Coal Seam Fires, een ondergronds brandend, smeulend vuur, leuk om te zien.
Het gat wordt omgeven door mooie kleuren, het stinkt alleen wel geweldig, teer lucht?



Via de Smoky Hollow Road dalen we af naar Big Water. Zo, wat een ander landschap, ook de weg is lastiger om te rijden. Veel mul zand, dan weer stukken gravel met dikke stenen. De auto moet hard werken, Onno manoevreert overal rustig over en langs heen. Hij vindt dit wel leuk!.
Prachtige ruige rotswanden, met veel laagjes en kleuren. Kortom genieten.



Om 15.30 uur zijn we terug in Big Water, hebben 55 mijl afgelegd in 5 uur. Als je in Page bent, een 4x4 met high clearance hebt gehuurd, is dit een prachtige tocht. Maar iedereen weet natuurlijk dat eventuele schade of sleepkosten niet worden vergoed!
In het motel onze foto’s op de computer gezet, blijken de foto’s van Onno en van mij allemaal te blauw te zijn, verkeerde witbalans? Hopelijk zijn ze thuis nog te redden.
Hebben vanavond gegeten bij de Dam Bar&Grille, lekker gegeten maar zitten flink vol. We hadden al het idee dat ze ons snel weg wilden hebben, want ze kwamen na het hoofdgerecht gelijk met de rekening. Of we ook nog een toetje mochten bestellen, of course.Toen we naar buiten liepen stonden er diverse mensen te wachten op een tafel.

ps tijdens het zoeken naar de zonnebril had Jezien haar gewone bril gewoon op haar neus!