27 April: Tuba City - Page



Woensdag 27 april
Vanmorgen uitgebreid ontbijt: french toast, fruit, hash browns, gebakken ei, worst, enz.
Het is koud buiten een graad of 8, maar de zon schijnt. Het is een uur rijden naar Blue Canyon, een bijzonder gebied dat in een indianenreservaat ligt. Via de site van Steffen Synnatschke en natuurlijk het uitgebreide verhaal van Hans en Henriette stond een bezoek aan dit gebeid op onze wensenlijst. Wij hebben de benadering via de 264 gereden, daarna doorgereden naar de 160. Rijden vanaf de 264 is makkelijker, maar volgend jaar is het misschien anders. Af en toe steile stukken en metname het deel naar de 160 toe, kwam de 4x4 af en toe goed van pas. Vond Onno niet zo erg.
Het gebied zelf was geweldig, eerst een poos staan kijken, luisteren, helemaal alleen in de natuur, dit is niet te fotograferen dit moet jezelf ervaren.





We hebben zo’n 3 uur rond gedoold in dit gebied en hebben veel foto’s gemaakt, gepicknickt en toen toch maar weer terug naar het hotel. Het verbaast me iedere keer weer dat je door een gebied rijdt, kale vlakte weinig bijzonders en dan ...

’s Middags nog Balanced Rock bezichtigd, dit ligt vlakbij Tuba City.een klein gebied waar een aantal kogelronde rotsen liggen, waarvan er een op een voetstuk staat. We hebben even moeten zoeken, maar dankzij omschrijving en GPS is het gelukt. Aardig om gezien te hebben, maar we waren verder niet onder de indruk.




Bij terugkomst benzine getankt, verbruik valt niks tegen, 1 op 10 a 11 km/l en dat voor een 3,7 liter motor. Daarna het gebruikelijke ritueel, eten, foto’s, blog en wat gaan we morgen doen. Vertrek uit Tuba City, Coalmine Canyon bezoeken en dan richting Page.