17 April: Amsterdam - Los Angeles



Het is nog steeds 17 April, plaatselijke tijd 19.30 uur.
Een lange dag dus, om 4.00 uur liep de wekker af en om 5.00 uur stond de taxi voor. Jaap en Margreet hebben ons naar Schiphol gebracht, luxe hoor.
Geen files, wel een wegomlegging bij Eemnes. Helemaal via Almere omrijden, maar we waren mooi optijd. Zaterdag al online ingechecked en moesten dus alleen nog maar de koffers inleveren. Begon de stewardes over dat we maar 2 koffers mee mochten, maar ik had voor een extra koffer betaald. Was volgens haar niet de goede prijs, eerst bij haar baas vragen of dit zo wel klopte. Ja hoor alleen we hadden mazzel de prijs stond nog niet goed op internet!?
Onze vlucht met KLM vertrok 45 min te laat, hebben we ook niet meer ingehaald, waren dus rond 12.00 uur local time in LA. Vlucht is prima verlopen, rechtstreekse vlucht is goed bevallen. Lekker gegeten ondanks dat Jonnie Boere niet voor ons had gekookt, wel voor de business class. Een zeer attente steward, wel een beetje popie, maar niets was hem teveel.
Douane verliep soepel, kwam vast omdat we op delfde dag jarig zijn.
Toen op zoek naar Dollar waar we de auto gehuurd hebben. Met de bus er naar toe, lange rij maar gelukkig een loket voor internationel prepaid customers. Maar wat een bureucratie, zelfde probleem als bij Alamo. We hebben voet bij stuk gehouden en geen extra verzekering afgesloten. Vond de mijnheer achter de balie niet leuk.
Snel naar buiten om een mooie auto uit te zoeken. Het is een nieuwe Jeep Liberty, met nog maar 1650 mile op de teller, geworden. Foto komt nog.
Ja en toen op naar de Walmart boodschappen doen. Een hele lijst moest afgewerkt maar op wat kleine dingen na is het allemaal gelukt.
Nu zitten we in een motel in Lancaster en proberen nog even wakker te blijven anders zijn we morgen veel te vroeg wakker.
O ja dit filmpje kregen we gisteren van een collega als bemoediging dat het altijd weer goed komt.



Goed he.