7 Mei: Moab

Zaterdag 7 mei: Moab - Arches NP

De laatste dag in Moab. We hoeven niet vroeg op, dus ontbijt op bed,de laatste foto’s moeten nog op de harde schijf, wat correspondentie bijwerken. Boodschappen, benzine tanken, enz.
‘s Middags gaan we toch nog even naar Arches. Dit park staat bekend om z’n vele bogen. In het verleden bestond de ondergrond hier uit rood zandsteen en zoutlagen. Door weersinvloeden, wind en water, is het zout weggespoeld en zijn vele vormen in het gesteente ontstaan. Net als in de andere gebieden die we bezochten groeien overal plantjes en zien overal tekenen van dierenleven: sporen en holletjes. Twee jaar geleden waren we hier ook maar hebben ook toen niet alles gezien. We gaan nu eerst naar de “north and south window”, lopen de uitgezette wandeling.


zoek Jezien

Je ziet eerst de beide arches apart en later kun je ze tegelijk zien. Net of je naar 2 ogen staat te kijken.


Doorgereden tot bijna het eind van de verharde weg, linksaf de onverharde weg door de “salt valley”. Vergeleken met de rest een wat saaie weg door een brede groene vallei. Op de terugweg toch weer naar “Delicate Arch”, deze keer de benadering van ”de verkeerde kant”. Oftewel Upper Delicate Arch Viewpoint”, toch ook leuk om te zien. Je ziet mensen boven rond en achter de Arch rondlopen. Alvast in afwachting van de zonsondergang? Over 3 uur dus. Ook vanaf hier kun je leuke foto’s maken, ‘t waait flink, statief vergeten en moet dus wat improviseren



Ik trap m’n gelijmde schoen weer kapot. Dat wordt weer lijm snuiven dus vanavond, Jezien houdt de gelijmde delen weer een half uur op elkaar, dan is de lijm uitgehard. De schoen moet nog 2 weekjes mee en gaat dan niet meer mee. (terug)