29 April: Page

Vrijdag 29 April
Het is vandaag de grote dag!
Prins William en Kate Middleton trouwen vandaag. De Amerikaanse t.v. besteedt de hele week al aandacht aan dit heugelijke feit.


Wij hebben andere dingen te doen. De keus is gevallen op Lower Antelope Canyon. Gisteren nog snel even een mailtje gestuurd naar Ken. Nadat ik op de website las dat de fototour op 1 mei start. Kreeg een vriendelijke mail terug dat het geen probleem was. Als we een camera en statief bij ons hadden kregen we een pas die goed is voor 4 uur toegang tot de canyon.
Dus wij stonden om 9.15 uur bij het loket, kregen instructies mee over wat we wel en niet mochten fotograferen of publiceren, je mag geen blote dames fotograferen in de canyon.
De toegang tot de canyon is al een happening op zich. Door een “spleet” in de grond, daal je d.m.v. een stalen trap af, de canyon in.



Het fotograferen van de rotswanden met alle oranj/rood/paarse tinten, die ontstaan door inval van zonlicht, is een uitdaging opzich. Ik kan me goed voorstellen dat er mensen zijn die ons voor gek verklaren dat wij het hier 4 uur uitermate naar ons zin hebben. Na elke bocht of trap zijn er weer andere vormen, lijnen en kleuren die op de foto gaan. De “guided tour” is in ongeveer een half uur klaar!




Vergeleken met de Upper Antelope Canyon, die we 2 jaar geleden bezochten, is het hier en stuk rustiger maar er zijn geen “light beams”.
Tip: Wanneer je gaat voor de beste tijd om foto’s te maken, ga dan zo vroeg mogelijk.
Bij “thuis” komst schrokken we toch wel een beetje van al het stof op onze camera‘s. De blaasbalg, hebben we altijd mee, kon wel wat versterking gebruiken. Dus wij naar de Wal-Mart opzoek naar een kwast en perslucht. Eerst een “poederkwast”uitgezocht maar later bij de verfafdeling nog een betere gevonden.
Onno heeft zijn spijkerbroek gescoord en is weer helemaal happy. Alles van stof ontdaan, ook wij zelf, dus weer helemaal paraat voor de volgende “trip”.

Eigengemaakt toetje: ruikt naar afwasmiddel smaakt naar limoen!!!!!