16 Mei: Sequoia NP

Maandag 16 mei: Oakhurst – Mariposa

’t Is frisjes vanmorgen, het duurt dan ook niet lang of we rijden onder de besneeuwde dennebomen. Blijkbaar heeft het gesneeuwd, de weg is trouwens netjes sneeuwvrij.


In Yosemite N.P. wordt op een aantal plaatsen aan de weg gewerkt. Er is dan een dik ingepakt persoon die een bord “halt” of “slow” omhoog houdt. Ook een baan.


Als we afdalen naar Yosemite Valley zien we pas goed de geweldig indrukwekkende natuur van dit park. Enorme rotspartijen en watervallen wisselen elkaar af.


Onderin deze vallei stroomt de Merced River, aan beide zijden van deze rivier is een weg aangelegd. Allebei grotendeels 1-richting verkeer. Gewoontegetrouw eerst naar het visitor centre. In alle V.C.’s is altijd veel informatie beschikbaar, op borden is uitleg over het heden en verleden, vaak is er een filmzaal waar films ( over het park ) vertoond worden.
Er is dagelijkse info over het weer en de berijdbaarheid van de wegen en er zijn ook altijd Rangers om vragen te beantwoorden.
Na de lunch gaan de wandelschoenen aan, ze doen het nog steeds, en beginnen aan de Upper Yosemite Fall Trail. Een wandeling die ons ruim 300 meter hoger brengt naar een punt waar we deze waterval mooi kunnen zien en fotograferen.





Enorme hoeveelheden water valt met donderend geraas naar beneden en zorgen voor stuifpartijen. Het pad is goed te belopen en ook hier zie je mensen die op gympies en slippers dit pad bestijgen, afdalen en door kleine beekjes moeten waden. Een paar uur later zijn we weer terug bij de auto en rijden langs de Merced River naar het westen. We komen door een hele mooie kloof en op een paar plekken moet de wildkolkende rivier nog even op de foto.


Gisteren dus een bliksembezoek aan Sequoia N.P. en vandaag aan Yosemite N.P. Veel te kort dus volgende keer?
Bij het eerste tankstation buiten het park hoeven we gelukkkig niet te tanken, de benzine is hier meer dan 1 $ per gallon duurder dan verderop. Als je hier in de states moet tanken, zet je de auto bij de pomp, loopt naar de kassa, geeft geld en zegt bijv. 40 dollar voor pomp nr 5. Je loopt terug naar je auto en gaat tanken. De pomp stopt vanzelf wanneer de 40 $ op zijn. Je moet van te voren leren inschatten hoeveel je kwijt kunt. Indien je optimistisch was moet je terug naar de kassa om het teveel betaalde terug te krijgen. Vaak kun je ook per credit card betalen maar dat is meestal duurder.