21 Mei: Highway 1

Zaterdag 21 mei: San Miguel – Lebec

Gisteren konden we de Hw 1 niet verder rijden en zijn toen het binnenland ingegaan. Nu dus wat verder naar het zuiden terug naar de kust. Voor we de kust bereiken rijden we tussen wijngaarden door, je kan ook overal komen proeven. Het lijkt Frankrijk wel, alleen deze wijngaarden zijn groter.
Hw 1 is nog steeds een mooie weg om te rijden met naar beide kanten mooie uitzichten. De weg loopt minder hoog boven het water en we kunnen een strandwandeling gaan maken. Op de parkeerplaats lopen een aantal eekhoorns rond die duidelijk veel gevoerd worden, ze springen nog net niet de auto in.


Op het strand veel resten van krabbetjes, veel zeewier, meterslang, en een enkel leuk schelpje.




Het is geen lekker frisse zeelucht, de dooie krabbetjes? Hw 1 gaat over in de veel bredere Hw 101, en is gelijk ook veel drukker, er komt ook steeds meer bebouwing, huizen tot op het strand.


Kortom, wij trekken het binnenland weer in. Een mooie rustige weg door de heuvels, een goede keus. Alleen de laatste 25 mijl is helemaal vlak en kaarsrecht zonder 1 bocht. Deze 25 mijl rijden we door de sinasappels en de ja-knikkers. Op Hw 5 gaan we naar het zuiden en komen in het plaatsje Lebec terecht waar de Best Western een kamer voor ons heeft.