19 April: Joshua Tree NP

Dinsdag
Vanmorgen is Onno alleen op pad gegaan, ik heb even een time-out.
Er was geen controle bij de toegang van het park, want deze week zijn alle NP’s gratis toegankelijk. Toen we gisteren de AtB-pas kochten vroeg de ranger nog hoe lang we wilden blijven. Ik dacht nog even zullen we het een week uitstellen om de pas te kopen, maar volgend jaaar zullen we toch wel niet naar de States gaan.
Onno heeft een wandeling gemaakt naar Fortynine Palms Oasis.
Het was al lekker warm, niet erg druk maar er waren al mensen vroeger op pad. Het wandelpad naar de oasis wordt omringt door kale rotsen en toch nog redelijk wat begroeiing: cactussen en wat lage struiken. De tegenstelling is dus erg groot wanneer je de oasis binnenloopt. Veel grote palmbomen, geen water gezien.



Maar door scheuren in de rotsbodem komt er grondwater omhoog waardoor er een weelderige plantengroei is. De oasis is niet groot, 18 meter breed en een paar honderd meter lang.
Tijdens de wandeling heeft de zool van een wandelschoen het begeven. Bij Dolores gevraagd waar we een schoenmaker kunnen vinden, niet aanwezig. Dan maar naar de bouwmarkt om 2 componenten lijm te halen. Bij gebrek aan lijmklemmen mag ik een half uur met de schoen in mijn hand zitten. Vanavond gaan we de schoen testen.


Aan het eind van de middag opnieuw naar het park. Nu samen.Via de Park Boulevard rijden we richting Jumbo Rocks Area. Deze laten we links liggen en slaan een eindje verop rechtsaf de Queen Valley Road in. Dit is een onverharde weg maar prima te rijden, ook voor personenauto’s. We rijden door een uitgestrekt veld met duizenden Joshua Tree’s. Een markant gezicht met op de achtergrond kale rotsen en granieten boulders.



Via de Bighorn Pass Road rijden we naar de parkeerplaats waar de Barker Dam Nature trail begint. Dit is een wandeling die via een zandpad naar de Barker Dam Loopt. Het eerste stuk loop je tussen de rotsen waarna je het reservoir bereikt, met water. In dit gebied vind ik zou iets toch altijd weer bijzonder. Deze dam is in het verleden gebouwd voor de mijnbouw en om het vee te voorzien van water. Je kon goed zien dat het water wel eens hoger heeft gestaan. We hebben leuke foto’s gemaakt, o.a. van twee eenden die gelijktijdig koppie onder gingen en hun kont omhoog staken.



Natuurlijk wat foto’s met reflectie van de rotsen in het water. We lopen verder en passeren de Barker Dam, waarna we een gebied in lopen met opnieuw erg veel Joshua Trees. De zon gaat inmiddels onder maar de mooie kleuren blijven achter wege. Er lopen meer mensen met camera en statieven en hopen op een mooi zonsondergang, niet dus. We zien wel veel bloemen en cactussen die bloeien of nog moeten bloeien. Het wordt snel kouder en we gaan terug naar de auto. Een hapje eten, maaltijd salade en daarna foto’s opslaan en het blog schrijven.
Gisteren voor het eerst getankt, vergeleken bij 2 jaar terug is de benzine in prijs verdubbeld, we moesten meer dan 4 dollar per gallon betalen.