17 Mei: San Francisco



Zondag 17 mei: Mariposa – San Francisco

Goud-gele heuvels gaan over in vlakten met boomgaarden, waaronder noten, pistache en amandel en pruimen.
Daarna komen we terecht in bebouwing en industriegebieden. De voorsteden van San Francisco. Vanuit het oosten komen we de stad binnen, over de Bay Bridge. Zien vanaf hier de sky-line van de stad, heel mooi. Deze brug is aangelegd over de San Francisco Bay, en wordt even onderbroken door Treasure Island.
Het is erg druk en de auto’s rijden hard, heb dus alle aandacht voor het verkeer. Met behulp van onze truus, die natuurlijk wel geinstrueerd moet worden, bereiken we eigenlijk op simpele wijze ons hotel in het centrum van de stad. Het Columbus Motor Inn.
Nadat we ons geinstalleerd hebben nog even de stad in, we willen de switchback’s van Lombard street wel even op de foto zetten. Dat willen wel meer mensen, dus een foto zonder andere toeristen wordt lastig. Maar toch nog aardig gelukt. De auto's staan in de rij te wachten om naar beneden te rijden.



Kuieren door naar een fietsverhuurbedrijf om te informeren naar de mogelijkheden. Willen eigenlijk een elektrische fiets, want het gaat hier behoorlijk op en neer. De fietsen boer naast het hotel verwijst door naar z’n collega, een paar blokken verderop. Hier hebben we overmorgen ( want dan is het mooi weer ) keus genoeg. We lopen naar Fischerman’s Wharf maar hier zit het vol met souvenir winkels. Bovendien regent het al een poosje en het is al etenstijd dus maar terug naar het hotel voor de maaltijd.