19 Mei: San Francisco

Donderdag 19 mei: Frisco – Frisco

Vandaag de Golden Gate Bridge, en wel op de fiets.
We hadden al geinformeerd bij de jongens en meisjes van Blazing Saddles, allemaal nogal popie jopie figuren. Ze hadden nog genoeg fietsen staan, ook met electrische ondersteuning, dat leek ons wel goed met al die bulten hier. Even wat uitproberen, zadel op de goede hoogte, en we kunnen. Eerst naar Fort Point, een vroeger fort, aan de voet van de brug.



De oceaan komt hier de San Francisco Bay binnen, er zijn aardige golven, waarop surfers hun best doen. Omhoog klimmen naar de brug maar met de hulpmotor een fluitje van een cent. Zonder hulpmotor fietst hij nogal zwaar, de fiets heeft erg dikke banden, nog dikker dan van een mountainbike.
Er staat een frisse wind vanaf de oceaan en die blaast af en toe een flard mist over de brug. Het is druk op de brug, veel wandelaars en nog meer auto’s, de brug schudt ervan. Iedereen maakt uitgebreid foto’s.



Aan de noordkant van de brug dalen we af naar het plaatsje Sausalito waar we een kopje koffie drinken. Zo te zien aan de winkels komen hier ook veel toeristen. We kunnen in Sausalito met de pont terug naar S.F. maar ook de pont nemen die vanaf het schiereiland Tiburon vertrekt. We zitten ruim in de tijd dus kiezen voor het laatste. Er zijn, net als in Nederland, uitgezette fietsroutes en zelfs gedeeltelijk aparte fietspaden. Dat fietst wel relaxt. Tijdens de lunchpauze ziet Jezien toch nog wat bloeiende "slaapmutsjes", moeten dus op de foto.


Het is een leuke route met veel uitzicht over de baai van S.F.
Wat niet erg relaxt fietst is het zadel, we hebben allebei een ander zadel, maar hebben allebei zadelpijn. Ondanks zadelpijn schieten we blijkbaar behoorlijk op want plotseling staan we bij de aanlegplaats van de pont,die ons terug brengt naar Pier 41. Vanaf de pont zien we waar de brug zou moeten zijn, die is gehuld in de mist. Alleen een puntje van 1 van de torens zien we even. Ook de sky-line van S.F. is nauwelijks zichtbaar.


Terug aan de overkant leveren we de fietsen in en gaan even bijkomen op de hotelkamer. Later nog even een rondje door de buurt om een boodschap te doen. Hebben allebei onze slag geslagen bij Pattagonia. Bij de Worldmarket, een combie van Xenos en Dille en Kamille rond gesnuffeld, het is maar goed dat het niet allemaal in de koffer past.