18 April: Los Angeles - Joshua Tree




Hoezo JETLAG.
Allebei om 23.30 uur klaar wakker, even wat drinken en toch maar weer naar bed. Onno heeft daarna redelijk gaslapen was alleen vroeg wakker. Ik heb wat hazeslaapjes gemaakt, loop dus flink slaap achter.
Vroeg op en onze eerste continental breakfast, koffie-cornflakes en een muffin, niet echt een verantwoord ontbijt.
Daarna alle spullen herpakt zodat we de meeste dingen in de auto kunnen laten.
Om 8.00 uur richting Antelope Valley California Poppy Reserve, had hier op diverse sites over gelezen en prachtige foto’s van gezien. Jammer genoeg is het dit jaar een slecht seizoen en het beste moet nog komen, lees ik nu op de site van het park zelf: http://www.parks.ca.gov/?page_id=627. Hadden we gisteren moeten weten want dan waren we gelijk richting Joshua tree NP gereden. Er waren zo hier en daar wel wat klaprozen/slaapmutsjes maar op de foto vind je er niets van terug. Jammer.
Het weer is koud en winderig en dikke donkere wolken. We besluiten maar naar de volgende „stop“ te rijden. Een grote outdoor zaak: Bass Pro.
http://www.basspro.com/homepage.html
Hier moeten we nog wat laatste spulletjes aanschaffen. Zoals alles in Amerika groot is, is dit ook een grote zaak met vanalles op het gebied van camperen, vissen, jagen en noem maar op. We hebben onze ogen uit gekeken, zijn geslaagd en hebben zelfs dan wat leuke dingen/kledingen gekocht. En lekkere beef jerkey gekocht.
Het is inmiddels 13.00 uur dus de hoogste tijde voor een broodje, geen gezellige picknick plek maar op een parkeerkplaats. Het regent lichtjes en er is veel laag hangende bewolking. Kunne we dus wel een streep zetten door onze rit over „the rim of the world“. Hier moet je het toch hebben van de mooie uitzichten en dat zit er nu niet in. Op dus naar 29 Palms.
Onderweg begint het landschap wat interesanter te worden en houdt het op met regenen. In de verte schijnt de zon maar het waait heftig. Blijkbaar gebeurt dat wel vaker, want wat een windmolens. In Nederland doen we moeilijk over het plaatsen van die dingen maar hier staan er wel honderden.


In 29Palms eerst naar het bezoekerscentrum voor de nodige info en de aanschaf van de Amerika the beautiful pass, zodat we hierna toegang hebben tot alle NP’s.
Het is gelukt om een motel te vinden en we slapen bij Dolores, geen super de luxe ding maar voldoet prima.
Morgen op pad voor onze eeerste wandeling en we willen bij de ranger een wandeling boeken naar de Keys Ranche. Hierover later meer.