23 April: Prescott - Sedona



Zaterdag 23 April

Het is bewolkt, het waait en het is niet echt warm. Maar je hoort mij niet klagen, nadat ik gisterenavond de beelden op TV zag over de tornado's en onweersbuien die een eindje oostelijke huishouden.
We verlaten Prescott en rijden via de State Route 89-Alt naar Sedona. Dit is een mooie scenic route door de Prescott National Forest.
De lucht begint een beetje op te klaren maar het is fris. Onderweg passeren we het historische mijnstadje Jerome. Nu een toeristische trekpleister, ondanks 9.30 uur plaatselijke tijd is het er al erg druk, wij zijn er alleeen door heen gereden.
Aan de “rode rotsen” te zien naderen we Sedona. Prachtig, maar wat een drukke stad. Eerst het visitor centre opgezocht, want we hebben een Red Rock Pass nodig . Maar we kunnen onze AtB-pass gebruiken, deze wordt in soort label geplaatst die we, met de handtekening naar voren, op het dashboard moeten leggen. De mevrouw achter de balie geeft verder nog tips voor diverse “things to do”, en geeft een aantal kopieën met daarop een aantal uitgezette wandelingen.
Ik wil graag eerst naar The Chapel of the Holy Cross, we kunnen toch nog niet in het hotel terecht. Onno weet niet waar ik het over heb, maar ik had hier op internet overgelezen.


Het is een moderne kapel, met achter het altaar een grote glazen wand. Met uitzicht op de prachtige rotsomgeving. We waren niet de enige, kerk opzich leuk om te zien, maar de omgeving waarin hij staat maakt het bijzonder.


Bij de kerk staan diverse cactussen die bloeien, maar er zitten ook diverse vogelnestjes in. Mensen moeten er natuurlijk zonodig met hun vingers aan zitten om de “jonkies” mooi op de foto te zetten. Ik doe op enige afstand een poging maar ik heb niet genoeg “tele” en de cactus zit in de weg. Wel heb ik “pa” mooi kunnen fotograferen.


Als we terug lopen naar de auto is het ondertussen echt druk geworden het kost moeite om een parkeerplek tevinden. Er zijn 2 mannen, al op leeftijd, die proberen alles in goede banen te leiden. Wij vragen ons af of het altijd zo druk is of dat het ook door de Pasen komt.


We besluiten, op advies van de dame bij het visitor centre, te beginnen met een eenvoudige wandeling, Bell Rock, maar wat een drukte en ook mountainbikers maken gebruik van deze route. Maar we kunnen ook een grotere ronde doen, dus we wijken uit naar de Court House Butte.


Even later is het ineens rustig en genieten we van de prachtige omgeving. Prachtige vergezichten en apart gevormde rode rotsen. Deze rotsen bestaan uit oranje/roodgekleurd zandsteen en komen alleen in deze omgeving voor. We komende tijdens de wandeling veel cactussen, bomen en bloeiende planten tegen, blijkbaar valt er genoeg water en is de bodem vruchtbaar. Tijdens onze eerste reis hebben we niet zoveel bloemen gezien dan nu. Op de terugweg lopen we langs de Bell Rock en zien dat er mensen omhoog klimmen en erzelfs ook bovenop staan. Mij niet gezien, maar deze “rock” is een vortex en kan dus extra energie aan mensen geven.???


Tegen 16.00 uur melden we ons bij de Days Inn, dit hotel hadden we thuis al gereserveerd omdat we geen idee hadden hoe druk het met Pasen is. Aan de balie worden we door een dame, in gebrekkig Nederlands te woord gestaan. Blijkt dat ze in Amsterdam is geboren maar al ongeveer 60 jaar in Amerika woont. Ze heeft speciaal voor ons een mooie kamer gereserveerd! Bij aankomst is er iemand van de huishouding nog aan het schoonmaken, geen probleem, we gaan eerst boodschappen doen. De Safeway zit vlakbij en aangezien we een kortingspas hebben doen we daar de boodschappen, want ons ben .....!
We hebben inderdaad een ruime kamer, met balkon, koelkast, microwave en een koffiezetapparaatje. Maar hier krijgen we geen beweging in. Onno gaat informeren of hier wat aan te doen is. Even later is hij terug in gezelschap van Cobie, de mevrouw uit Amsterdam. Ook haar lukt het niet, kan ze niet uitstaan, loopt te mopperen in het Amerikaans met wat NL woorden ertussen door.
Na het eten op pad naar een uitkijkpunt in de stad. Deze ligt aan de Airport Road, we zoeken een parkeerplaats, van waaraf we via een heuvel uitzicht heb over het noordwestelijke deel van de stad. Deze plek is erg intrek vooral bij zonsondergang, zo ook nu geen plaats. Rijden door naar een groter parkeerplaats maar kijken dan uit over een anderdeel van de stad, ook mooi maar beter volgens ons bij zonsopkomst.