8 Mei: Moab - Mexican Hat



Zondag 8 mei Moab – Valley of the Gods

Zo, hier zijn we dan eindelijk. Twee jaar geleden reden we door de Valley of the Gods, zagen deze B&B, vervolgens zagen we vanaf het uitkijkpunt op de Mokey Duckway deze B&B nogmaals. Jezien zei toen: stel.....dat we in de toekomst nog eens naar de VS gaan, dan wil ik hier een keer slapen. En dus .....Zodra de plannen serieus werden, heeft ze contact gezocht. Er is geen internet, dus telefoon,oei,oei, maar allemaal gelukt. Claire vroeg toen al of we thee of koffie voor het ontbijt wilden. Koffie graag! En hier zitten we dan op de veranda, zo kunnen we het wel een weekje volhouden, maar ja, morgenvroeg gaan we weer verder.



Onderweg kwamen we vlak langs Muley Point, moesten we natuurlijk toch even gaan kijken en het uitzicht is net als 2 jaar geleden nog steeds indrukwekkend. We hebben een beschrijving van de Johns Canyon Road van H&H meegenomen. Daar hebben we nog mooi de tijd voor. De weg ( dirt road) voert ons onderlangs Muley Point, langs hoog oprijzende rode rotsen, is prima te rijden op een paar lastige stukjes na. Qua hoogte ergens halverwege MP en de San Juan rivier, die we overigens in de diepte nergens echt zien. Naast de weg liggen overal dikke rotsblokken die in de loop der jaren naar beneden gevallen zijn.
Overal groeien kleine struikjes, sommige ervan gaan dood, verdorren en worden dan door de wind losgetrokken en waaien over de vlakte. Ze zijn wat stekelig en klitten soms aan elkaar vast tot grote bollen


In de loop van de middag begint het steeds harder te waaien en er komt steeds meer zand in de lucht te hangen, net of er mist hangt. Foto’s maken van een mooie zonsondergang, zoals gepland, zit er niet in. Misschien dat er morgenvroeg...Het is intussen ook bewolkt geworden, ik vrees het ergste.
Gary en Claire, van de B&B, zijn erg aardige mensen. Bij aankomst kregen we een rondleiding door de B&B, Claire vertelde dat ze hier vroeger gezocht hebben naar aardolie. Zij was erg gelukkig dat dit niet is gelukt en nu in dit huis mogen wonen. We krijgen een paar stukken meloen als we op de veranda zitten.