28 April: Page

Donderdag 28 April
Vertrek uit Tuba City, druk met inpakken nog snel even naar het toilet
(vrouwen zullen dit wel herkennen). Deur gaat open, jij bent snel terug roep ik naar Onno. Sorry, sorry, housekeeping, ze wist niet hoe snel ze weg moest komen. Ik geloof dat zij meer schrok dan ik.
Voor we naar Page rijden brengen we eerst een bezoek aan Coal Mine Canyon. Zoals de meeste “uitstapjes” die wij maken komt deze info via het AA-forum. Opnieuw blijkt dat een goede voorbereiding het halve werk is. Volgens de routebeschrijving van de site van H&H is Coal Mine Canyon makkelijk te vinden, maar langs de route staat niets aangegeven.
Ik was benieuwd of de werkelijkheid met de foto’s op diverse sites, overeen kwam. In ẽẽn woord prachtig, ja ik val in herhaling, maar wij genieten hier allebei geweldig van. De canyon bestaat uit hoodoos en rotspilaren met vele prachtige kleuren.


De bovenlaag is zwart, een koollaag, hier heeft de canyon zijn naam aan te danken. Maar ook wit, grijs, geel, rood/oranje en bruin.




Wat mij hier opnieuw opvalt is de hoeveelheid afval, blikjes, flesjes, zelfs een volledige vuilniszak de canyon ingedonderd. Misschien helpt het door prullebakken te plaatsen bij de picknicktafels.
Na 2 ½ uur vertrekken we via de State Route 264 terug naar Tuba City, de SR 160 op en slaan bij het plaatje Tonalea links af en rijden via de 98 naar Page.
Onderweg wordt er ineens geremd door onze voorganger, Onno probeert in te halen maar dit lukt niet. Een aantal lopers/wandelaars lopen midden op de weg. Er rijd een auto achter als begeleider om het achteropkomend verkeer te waarschuwen. Even later mogen we er voorbij en komen nog meer lopers en wandelaars achterop, maar zij lopen netjes langs de kant.


De weg van Tonalea richting de 98 is eerst geasfalteerd, maar gaat halverwege over in “dirtroad”, goed te rijden. We rijden opnieuw door een prachtig landschap, met aan de rechterkant uitzicht op White Mesa Natural Bridge. Onno zijn maag geeft aan dat het lunchtijd is dus we zoeken een picknick plek. Helaas waait het te hard om buiten te eten, dus we zitten in de auto.


Mede door het weer hebben we besloten om in Page toch te overnachten in een motel ipv de tent op te zetten. Rodeway Inn heeft voor 4 nachten wel een plekje voor ons. Bijna dezelfde kamer als voor 2 jaar terug.
Boodschappen gedaan bij de Safeway en daarna een half uurtje in de zon gelegen bij het zwembad (koud water). In de stad en uit de wind was het heerlijk.
Rond 18.00 uur nog even naar het uitkijkpunt over Wahweap Haven. Het water in Lake Powell lijkt nog een stuk lager te staan dan 2 jaar geleden. Er waren meer mensen dan voor 2 jaar terug. Harde wind, geen bijzondere zonsondergang. Wel een mooi Harley op de foto gezet. En getracht een filmpje te maken met de compact.


Eten vanavond warme kip (Safeway) met salade.