3 Mei: Escalante - Blanding



Dinsdag 3 Mei: Boulder - Burr Trail - Monticello.

Vanmorgen ontbijt op bed, het is vroeg, we zien uit over de landerijen. Er komen zeker 15 elken of deers aan, ze wachten bij de weg en steken dan over. Wat een souplesse, niet eens een aanloop, vanuit bijna stilstand staan ze aan de andere kant van het hek.
Om 8.00 uur Utah time rijden we de Burr Trail op. Tijdens de reis in 2009 hebben we het eerste deel al gereden. Dus we herkennen prachtige plekken zoals de Long Canyon. Je rijd hier tussen meters hoge wanden van “Wingate Sandstone”. Dit is een rode steen soort waar op sommige plekken, door dat hier water langs lekt, allerlei gekleurde strepen ontstaan. Prachtig om te zien. Het is erg fris er ligt nog ijs op het water.Langs de trail starten allerlei wandelingen, die we vandaag aan ons voorbij laten gaan. Volgende keer??


We genieten van het mooie landschap, zien de besneeuwde Henry Mountains liggen en de Waterpocket Fold. Bij de splitsing waar we in 2009 links af zijn gegaan en via de Notom- Bullfrog Road naar Torrey zijn gereden. Gaan we nu rechts af en vervolgen de Burr Trail tot aan Bull Frog hier willen we met de ferry over naar Halls Crossing. De weg is prima te rijden afwisselend en we zien veel bloemen bloeien, lastig te fotograferen maar we doen een poging.



Staan nu in Bull Frog te wachten op de ferry, het is nu 11.20 uur en als het goed is vertrekt de volgende boot om 12.00 uur. Boot legde mooi op tijd aan maar we vertrokken te laat. Er moest eerst nog een medewerker aan boord. De overtocht duurde plus minus 25 min. Leuk om een keer gedaan te hebben.




Het eerste stuk van de weg naar Blanding was saai, gelukkig werd het later een stuk beter. Op de Clay Hill Pass wat foto’s staan maken, glijdt Onno toch uit op een bijna vlak stukje grond, dikke schaafwond.



We zien diverse bergtoppen waar nog flink wat sneeuw op ligt. O ja en natuurlijk duidelijk te herkennen de contouren van Monument Valley. Vlak voor Blanding nog even aan een oever van een meertje staan kijken naar een aantal roofvogels, toch jammer dat we geen boekje bij ons hebben.
In Monticello overnachten we in het Canyonlands Moter Inn. Geen gezellig stadje, maar die hebben we hier ook nog niet zoveel gezien. Morgen verder naar Moab.