9 Mei: Mexican Hat - Kanab



Maandag 9 mei Valley of the Gods – Hurricane.

En inderdaad, de vrees was niet onterecht. Vannacht gierde de wind om het huis, vanmorgen harde wind, wolken en wat regen. ”het regent hier nooit in mei".
Claire en Gary, van deze B&B, zijn zelfvoorziend. Het dichtst bijzijnde dorp/huis is zo’n 10 mijl verderop. Ze maken zelf stroom en warm water, de zon schijnt hier 350 dagen per jaar. En er valt maar 6 inch water per jaar!!
Het water halen ze 10 mijl verderop. Na een lekker ontbijt vertrekken we naar Mexican Hat, een dorp in de buurt van een puntige rots waarbovenop een platte steen. Het geheel lijkt op een sombrero op een hoofd. Hier steken we de rivier San Juan over, waar we gisteren een stuk langs zijn gereden.
Via Monument Valley gaan we naar Page, doen hier boodschappen en tanken benzine. Vertrekken weer in zuidelijke richting en gaan dan rechtsaf de 89A op. We overbruggen eerst de Colorado Rivie. Hier zijn 2 op elkaar lijkende bruggen, een uit 1928, de ander 50 jaar jonger.


De weg voert ons langs de zuidkant van de Vermillion Cliffs, hoge kliffen in de bekende rode kleur. Aan de andere kant van de weg zie je een breed dal met in de verte weer hoge rotsen.



Het weer is wisselend, een zonnetje, wolken, hier en daar een bui, voornamelijk daar. Maar er staat een harde, koude wind. Later, voor Hurricane, krijgen we toch nog ons deel, bijna zwarte wolken, natte sneeuw en regen. De Travelodge heeft een kamer vrij voor ons, hier is weer internet, en dus kan het blog weer bijgewerkt worden.