21 April: Joshua Tree NP - Mohave Desert



Donderdag 21 April
Vanmorgen vertrokken naar Mojave National Preserve.
Onze eerste doel is de Kelso Sandunes. Op de parkeerplaats eerst maar de wandelschoenen aan want met sandalen is dit niks. Eerst lopen over iets wat lijkt op een pad, maar daarna is het de weg zoeken door het mulle zand.



Dit betekent dus 1 stap vooruit en er twee achteruit. Onno is druk met fotograferen, hier een grasje daar een oude tak, ik wil graag verder naar de echte duinen. Nou dat is ploeteren, 1 stap vooruit en wel 3 terug. Goed voor de kuit- en beenspieren.


Maar uiteindelijk komen we daar waar wij dachten de mooie “strakke” duinen te vinden. Viel ons een beetje tegen of onze verwactingen zijn te hoog. Een aantal foto’s kun je ook prima in Nederland maken. De Amerikanen omschrijven het zand van de duinen als “pinkish” wat veroorzaakt wordt door de roze quarts die erin zit.


Van hier rijden we naar het noorden en bij Kelso slaan we rechtsaf richting Cima. Vlak voor Cima slaan we de Cedar Canyon Road in, veel joshua trees, diverse soorten cactussen en veel planten die bloeien. Midden op de weg ligt een slang, lijkt wel dood, toch even terug gereden, het leeft nog, blijft stil liggen, tong in en uit. We durven hem uitgebreid te bekijken, veilig vanuit de auto foto’s maken. Lezen later dat het inderdaad een ratelslang is, een van de meest agressieve en giftige. Het plan is om via de Black Canyon Road een rondje te maken door de ‘Wild Horse canyon” en dan terug om via de Mojave road richting Laughlin te rijden.


Maar halverwege de canyon hadden we het allebei wel gezien en zijn we omgedraaid. We waren niet onder de indruk van dit park en wilden graag verder. Wel gezocht naar de Mojave road maar niet gevonden. Of het moet het pad zijn dat in onze ogen niet geschikt was voor onze auto, hier heb je een echte 4x4 voor nodig.
Vlak voor Laughlin werd in onze ogen het landschap weer interessant. We kregen alleen wel met een weg omlegging te maken, “onze truus” raakte een beetje van slag. In Laughlin treffen we een “kermis” aan van hotels en eetgelegenheden, proberen ze hier Las Vegas na te maken, niet ons ding. Gauw verder naar Kingman hier willen we overnachten. Rodeway Inn geworden dus.
Eerst boodschappen gedaan bij de Safeway en gelijk een klantenkaart gevraagd, scheelde weer 8 dollar. De benzine is hier iets goedkoper, $3,85, voor hetzelfde bedrag een gallon meer in de tank. Na wat omrekenen: voor 1 euro koop je hier anderhalve liter. Maar deze auto is ook niet erg zuinig.