10 Mei: Kanab

Dinsdag 10 mei: Hurricane – Overton

Op naar Valley of Fire, eerst een stuk over Highway 15. Het is lang geleden dat we over de snelweg zijn gereden. Overton ligt ten NO van Las Vegas bij Lake Mead. Dit is een ander stuwmeer van de Colorado Rivier, ditmaal gevormd door de Hoover Dam. Overton ligt ook vlakbij Valley of Fire, een park dat z’n naam heeft gekregen door de rode rotsen. Gaan eerst naar het lokale motel: North Shore Inn, voorheen een Best Western, om een kamer te regelen, kunnen om 10.30 uur al terecht. Daarna door naar het park.


Het park heeft 2 ingangen, bij de zuidkant moet je bij een hokje een permit kopen bij de Ranger. Aan de andere kant moet je dit zelf regelen, envelopje uit een kastje pakken, formulier invullen, geld in envelop en in ander kastje doen. De permit scheur je van de envelop en leg je op het dashboard. Kosten $ 10,-
Het park heeft veel plekken waar mooie foto’s te maken zijn.Omdat het nog niet zo erg bekend is valt het met de drukte nog wel mee.



Jezien heeft een artikel van internet gehaald, van Isabel und Steffen Synnatschke, die veel in dit park gefotografeerd hebben. Ook een aantal plaatsen die niet via officiele wandelingen bereikt kunnen worden. Een van deze plekken is door hen de “Fire Wave”genoemd. De echte “Wave” is veel bekender en ligt in de buurt van Page. De Fire Wave heeft mooie gebogen rood/witte lijnen.


Hier vermaken we ons een poos, op ‘t moment dat we terug naar de auto wilden gaan zie ik plotseling een beest een paar meter lager.


Ik roep Jezien om een camera te geven, op zo’n moment ligt ie natuurlijk bij de rugzak. Maak een paar foto’s van bovenaf. Ik loop wel even om met de “tele”zegt ze. Het beest, lijkt op een grote lizerd, zo’n 30 cm lang, wacht geduldig tot Jezien is omgelopen en laat zich fotograferen. Morgen bij ‘t info centrum maar eens vragen of ze hem daar kennen.