15 Mei: Sequoia NP



Zondag 15 mei: Porterville – Oakhurst

Het heeft geregend vannacht en het is een flink stuk afgekoeld.
Aan de westkant van de Sierra Nevada worden sinasappels en andere zuidvruchten gekweekt. Dus ook rond Porterville waar we de nacht doorbrachten. We kopen bij een kraam langs de weg een zak sinasappelen, tomaten, grapefruits en wat noten.



Na de sinasappels kronkelt de weg zich langs Lake Kaweah, een stuwmeer. Voorbij het plaatsje Three Rivers komen we bij de toegang van Sequoia N.P. We laten onze AtB pas zien en willen doorrijden, maar de Ranger is nog niet tevreden: of we sneeuwkettingen bij ons hebben. Nou nee, natuurlijk niet en daar hebben we ook nog nooit mee gewerkt. Dan mogen we dus niet verder, want op sommige plekken heb je ze nodig. Ga maar terug naar Three Rivers, daar kun je ze kopen of huren. Ja, maar wij hebben 4-wiel aandrijving en m+s banden. Helaas! Dus terug en maar eens informeren wat dat grapje ons gaat kosten voor 2 dagen. We zijn niet de enige want er komen veel auto’s terug en stoppen ook hier. De ketting boer kijkt en rekent: 85 $ per dag en morgen zijn we dicht, dus overmorgen moeten we hier terugkomen en dat kost ons dan 170 $ + tax. Dat gaat dus niet door, heftige teleurstelling.
Kop koffie maken en intern overleg. Plan: terug naar de sinasappels, daar rechtsaf naar ‘t noorden en kijken of we via de noordelijke ingang het park in kunnen.
Die ingang ligt hoger, er ligt sneeuw, het is 32 gr F ( = 0 gr C ) en we hoeven niet eens ons pasje te laten zien. Op een parkeerterrein onze korte broek geruild voor een lange. De weg is sneeuwvrij en na het bezoekerscentrum gaan we de General Grant Tree bekijken. Aan de voet van deze boom wordt in korte broek met sneeuwballen gegooid. En het zijn inderdaad gigantische bomen. Zowel qua omvang als hoogte.



Vanwege de sneeuw die er ligt en die valt moeten we maar niet gaan wandelen en willen we gewoon naar een lager gebied. Kortom, we verlaten het park, gaan verder naar ‘t noorden en komen terecht in Oakhurst. Niet zo ver van Yosemite. Morgen zien of we daar meer geluk hebben.


Onderweg zien we steeds veel bloemen w.o. lupines, rudbeckia’s en veel andere waar we de naam niet van weten. Ook kruisen veel dieren ons pad: gisteren 2 coyotes, de chipmunks hebben plaatsgemaakt voor eekhoorns, veel roofvogels ( condor ? ) en veel kleine vogels. De bekende blauw/zwarte en ook geel/oranje vogeltjes. Kortom we genieten van de route die we rijden, ook vandaag weer.